Hibabejelentés: (+36) 89/510-641 | Ügyfélszolgálat: (+36) 89/313-455 központi szám 122-es mellék munkaidőben.|  Email: info@papaivizmu.hu

A Tapolcafői Forrás tanösvény képekben

2013-02-16 09:20:36 hírek |papa-ma hírportál
fotó: Babos Petra

A Jókai Mór Városi Könyvtár folyosója ad otthont a Tapolcafői Tapolca Forrás Tanösvény Képekben című fotókiállításának. A tárlat megnyitón, melyet dr. Hermann István könyvtárigazgató köszöntötte a szép számban megjelenteket, aki örömmel emlékezett vissza gyermekkorára, amikor még ő is fürdött a Tapolcában.

Dr. Lukács Endre, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója, megnyitó beszédében felidézte, hogy 2009 őszén merült fel a tanösvény kiépítésének ötlete a Tapolcafői Kertbarát Kör Egyesület kezdeményezésére.
- A Tapolcafői Vízbázisról látjuk el ivóvízzel Pápa lakosságát. Tízezer köbméter vizet szolgáltatunk, amiből Ajka környékére is jut. Ez közel 60.000 embert lát el tiszta ivóvízzel. Az itt levő mederben pedig huszonöt ezer köbméter folyik el. A három év alatt a tapolcafői szorgalmas lakók felkarolták ennek a természeti kincsnek a gondozását, kibővítették ivókúttal, pihenőhelyekkel, szalonnasütő hellyel, s remélem, még sok közös örömteli pillanatot tölthetünk majd ott el együtt - mondta a vezérigazgató.

2012 nyarán az önkormányzat támogatásával a Tapolcafői Kertbarát Kör fotópályázatot írt ki Tapolca Forrás Tanösvény képekben címmel. A kiírásban szerepelt, hogy a legjobb, válogatott fotókból az év végére egy naptár készül. A pályázatra összesen 64 fotó érkezett 15 pályázótól, s végül 34 kép került bele a naptárba. Most ezeket a színes fotókat tekintheti meg a művészbarát közönség. A kertbarátok a tanösvény létesítése után sem pihennek, a tapolcafői forrásfői malom helyén egy malomkerék felállításán fáradoznak, mely emléket állítana a Tapolca patakon működött 33 malomnak is - tudtuk meg Horváth Endrétől, a Tapolcafői Kertbarát Kör elnökétől.
A gondosan összeállított kiállítási anyag március 10-ig tekinthető meg a könyvtár folyosóján.

Babos Petra

Képek:

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

(+36) 89/313-455/122-es mellék munkaidőben.

Hétfő- Szerda: 8 - 12
Csütörtök: 8 - 20
Péntek: 8 - 12

TELEFONSZÁMAINK

Központi szám: (+36) 89/313-455

Mérőállás diktálás :

(+36) 89/510-630 a nap bármely szakában, hétvégén is.

Műszaki iroda: (+36) 89/510-635

Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen

© 2016 PÁPAI VÍZ- ÉS CSATORNAMŰ ZRT.

8500 Pápa, Vízmű u. 2.

Minden jog fenntartva.